Liberala attacker (Jag får fan nog av bögglasögon och backslick)

Jag blir så jävla less på den plats liberalerna har förskansat sig sedan den borgeliga valsegern och den mastodont attack de genomför genom massmedia mot allt som inte passar deras individualistiska, marknadsliberala,  Laissez-Faire* kapitalism.

Fackföreningar ska attackeras, vänstermedia ska attackeras, i debattprogrammen sitter de och hävdar ur sig "handeln kommer förbättra villkoren i tredje världen", de stödäter, de organiserar svartfötter, de skapar "moderna" fackföreningar (se: försäkringskassor). Överallt, överallt finns dom.och det är så jävla övertydligt att de gör det för att försöka rädda kvar den borgerliga regeringen i maktstatus nästa val för att fortsätta sina idéer om avskaffade a-kassor, privatserade sjukhus och skolor, avregleringar på arbetsmarknaden. De petar i arbetsrätten, arbetsmiljöfrågorna och kollektivavtalen. Överallt ska företagen få frihet och vi få mer och mer regleringar, stress och betala mer och mer medans de ska få skattelättnader. Inte nog med det så attackerar de kulturella livet, försöker få blondinbella och Ebba Von Sydow att vara bra förebilder med sin hyperkonsumtion för att behålla ekonomin (Hört talas om profitens fallande kvot?) och andra idéer för att helt ställa om befolkningen till 2 saker. Arbete (mycket, med dåligt betalt och utan säkerhet - "flexibilitet") och konsumtion. De ser oss inte ett dugg bättre än arbetsmyrorna som ska springa runt med tallbarren medans de kan jäsa.

De sitter i kulturådet, de sitter på nyheterna, de dyker upp överallt i tidningarna. Överallt med sina jävla bögglasögon och backslick. Fan jag blir så less på er att jag inte ens orkar avfärda alla era idéer ett och ett, jag har så mycket på era jävla idéer att jag kan skriva hela böcker om hur jävla korkade ni är och hur ni fundementalt bara följer samma tradition som handelsmännen och de första mellanskikten på medeltiden har fört.

Tror ni verkligen att vi är så dumma? Tror ni inte att vi ser vad ni gör, varför ni gör och till vems vinst ni gör det?
 Ja kanske, ni kör ju på stenhårt för att fördumma hela befolkningen. Det är ert enda hopp för att ta oss tillbaka till 1920 talet (minus en arbetarrörelse) igen. Fan vad jag hatar er, jag orkar inte ens skriva mer sakliga argument, jag har studerat er nu så länge, följt era jävla debatter så länge, studerat era ideologer så länge så jag känner att jag inte ens behöver. Jag vet nog vad ni står för, ni är samma pack som genom historien alltid förskansat er sjävla och levt på oss.

* Laissez-Faire (Låt oss vara! på franska) är en pre-kapitalistisk ideologi som uppstod kring 1757 av de s.k. fysiokraterna och vände sig emot alla former av regleringar när det gällde handel, företag, relationen mellan företag och arbetare med mera och är grogrunden till den moderna nyliberalismen, Laissez-Faire försvann först vid nationalismens utbrott (den var dock redan kritisk mot merkantilismen, tullarna etc) och efter många år av "krigsekonomi" (statligt styrd kapitalism, ofta frampushad av den inhemska överklassen som ville förskanska sig mer) så återkom idéerna på tapeten igen efter andra världskriget i de tankesmedjor kapitalistiska ekonomer hade för att bygga upp västeuropa igen. Därefter rasade en vild debatt i många många år både inom det kapitalistiska lägret (många ekonomer ända fram till 2000 talet såg nyliberalismen som ett skämt i sitt bristande sociala ansvar) och gentemot dåtidens socialistiska ekonomer (planekonomin, som av många i det kapitalisitika lägret som motsatte sig nyliberalerna faktist såg som ett bättre alternativ). Så var läget tills Margaret Thatcher kom till makten i Storbrittanien och påbörjade slakten på välfärd, industrin och allmännyttan och sedanbörjade  tyska  började införa även dom i ekonomin och sedan dess har spridit sig över världen och ersatt den statliga kontrollen på ekonomin tack vare starka lobbygrupper, situationer där arbetarklassen "kaxat till sig" (och tvingat statliga kapitalister att "byta sida" för att effektivare genifritera t.e.x). Och nu är det den absolut mest dominerande kapitalistiska analysen, enbart i vissa socialdemokratiska partier kan man se krav på en statlig kapitalism. Själv står jag för en ekonomi helt kontrollerad av arbetarklassen s.k. rådskommunism.

Så nu har Harrington bevisat att han inte bara dricker öl.

Som tur är finns det mer vettigt folk än bara "galna kommunister" som en själv där ute som hatar de här jävla jönsarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0